Aronia melanocarpa/Scoruşul negru este o plantă rezistentă, care formează un arbust dens, şi se acomodează uşor atât la solul cu umiditate ridicată, cât şi la solul uscat. Se poate cultiva rapid, şi eficient. Toamna frunzele se înroşesc, şi atunci produce fructele de culoare negru-mov.
Aceasta plantă rezistă în orice condiţii: soluri mlăştinoase, soluri nisipoase uscate, inundaţii, soluri sărate sau poluate. Plantarea şi îngrijirea sunt uşoare. Fructele sale bio o să vă ajute în a menţine sănătatea Dvs şi a familiei! Cel mai bine se dezvoltă în locurile însorite sau la semiumbră.
     
Puteţi forma aroniile ca nişte copaci fructiferi, dar sunt frumoase şi dacă alegem să le plantăm pentru decor, deoarece toamna, frunzele îşi schimbă culoarea în diferite nuanţe de roşu-portocaliu. Suporta bine orice tip de sol. Pentru a avea o productivitate crescută, are nevoie de mai multă apă. Este mai bine daca plantaţi pe soluri permeabile la apă. Cu tratamente moderne, cu bacterii pentru sol, aproape orice tip de sol poate fi ideal pentru cultivarea aroniei.
Vă recomandăm să plantaţi toamna târziu sau primăvara. Este important să udăm foarte bine şantul când plantăm scoruşul negru. La plantarea în primăvară, creşterea începe imediat.
Nu are nevoie de pulverizare regulată. Are capacitate ridicată împotriva dăunătorilor şi bolilor. Este ideal pentru a produce fructe bio/sau bio-organice. În cazul acesta este bine să plantăm trifoi alb între rânduri. Acesta nu lasă buruienile să crească.
În aprilie şi în mai înfloreşte cu flori albe.
Coacerea fructelor începe în august şi durează aproximativ o lună. Este recomandat să lăsăm fructele pe arbust până când se poate, deoarece asta îmbunătaţeşte gustul lor. Dacă în timpul verii este o climă caldă moderată atunci puteţi lăsa fructele până toamna târziu, chiar până la iarnă. Câteodată se întâmplă să mai găsim câteva şi primăvara în timpul tunderii. În procesul de coacere prima dată au culoarea roşie, după care neagră. Fructele au un gust amar şi astrigent.
Mai multe detalii si recenzii găsiţi sub link-ul MATERIALE DESCĂRCABILE.
 
Telefon informaţii: 0728-968060