Utilizarea aroniei, rețete

Din fructele de scoruș negru putem prepara mâncăruri delicioase cu efecte medicinale puternice. Sucul de aronia este un suc 100% natural și nu are nevoie de conservanți. 

Utilizarea aroniei, rețete
Din fructele de scoruș negru putem prepara mâncăruri delicioase cu efecte medicinale puternice. Sucul de aronia este un suc 100% natural și nu are nevoie de conservanți.
La fel cum facem mustul, îl presăm cu presa de struguri. Prin ambalarea în vid poate fi păstrat mai mulți ani fără conservanți. Dacă nu vă place gustul acru, amestecarea sucului de mere cu sucul de mere îl va face o băutură răcoritoare delicioasă și sănătoasă.  

Utilizare:
Datorită proprietăților sale pozitive, lista de produse din aronia este lungă, însă vom enumera câteva tipuri de prelucrare. Spre deosebire de alte fructe, aronia ne permite să extindem recolta timp de 20 de zile. După recoltarea fructelor, aronia poate fi păstrată pentru o perioadă scurtă de timp în ambalaje care sunt de obicei utilizate pentru fructe (palete, cutii de plastic sau carton, tăvi, etc.). Dacă fructele nu sunt procesate imediat, trebuie să avem grijă cum le păstrăm. Dacă sunt păstrate la 15-25° C și umiditate de 80%, fructele pot fi păstrate timp de 2 săptămâni. La 2° C pot fi păstrate chiar și 3-4 luni. Când sunt păstrate la temperaturi scăzute, în fructe apar schimbări biochimice, reducând taninurile, creșterea zahărului și făcând gustul fructelor mai plăcute. În funcție de metoda de plantare, sunt posibile producții de 8 - 12 t / hectar. Durata de viață estimată a plantației de aronia este de aproximativ 20 de ani.
Fructele se comercializează de obicei prelucrate, dar se pot vinde și proaspete. Sucul de aronia are o culoare roșu închis și are un gust puternic. Producția de suc de scoruș negru este ridicată de 75-80%, care poate fi crescută cu 6% dacă fructele sunt congelate la -5 ° C pentru o perioadă înainte de stoarcere.
Poate fi amestecat și cu alte sucuri pentru a-și îmbunătăți gustul și culoarea. Pe lângă sucul pur, putem face și sucuri amestecate, concentrate, siropuri și băuturi răcoritoare. Valoarea aroniei este recunoscută tot mai mult în producția de ceaiuri, caramel, ciocolată, fructe confiate și înghețată.
Un kilogram de fructe de aronia poate produce până la 320 g de antocianină. Extractul din reziduuri după presare poate fi utilizat ca și colorant alimentar. Fructele pot fi folosite în multe feluri în propria noastră bucătărie. Amestecat de preferință cu alte fructe pentru un final mai gustos, datorită conținutului ridicat de pectină din fructe (aproximativ 0,75%), aronia este potrivită pentru a prepara dulceață și gem. Din aronia facem jeleuri și bomboane de ciocolată, sucuri de fructe, lichioruri, iaurt, vinuri de desert, coniac. 

REȚETE 

Gem
Într-o cratiță fierbem 250 g de mere cu 100 ml de apă. După ce merele s-au înmuiat, adăugăm 250 g de suc de aronia și 500 g de zahăr.
Se aduce la fierbere amestecând continuu. Fierbem timp de 5-10 minute. Punem în borcane când încă gemul este cald, și întoarcem borcanele cu capacul în jos.
Sirop de căpșuni și mure
80% suc de aronia, 10% suc de căpșuni, 10% suc de mure
Încălzim sucul de fructe și adăugăm zahăr în aceeași cantitate ca și sucul, după care lăsăm la răcit. Putem pune în forme de gheață sau înghețată, pentru a le pune în apă sau ceai.
Jeleu
500 g scoruș negru, coaja rasă de la o portocală, 300 ml apă, 500 g zahăr.
Fierben fructele la foc mediu cu apă și coaja de portocală timp de 10-15 minute, apoi punem aragazul la foc mic și fierben așa până când coaja fructelor crapă. Se strecoară fructele, sucul se toarnă înapoi în tigaie, se adaugă zahărul, se încălzește până când se dizolvă și fierbem 2 minute. Punem în sticle până când siropul format este cald, și întoarcem sticlele cu capacul în jos.
Înghețată
500 g mere + aronia + căpșuni + mure / Din fructele de aronia să punem deoparte și pentru ornat!/, sucul de la o portocală, 150 g zahăr, 150 ml apă, albușul de la un ou
Punem sucul la fiert și fierbem 5 minute, după care lăsăm să se răcească. Adăugăm albușul bătut, punem în congelator și amestecăm la fiecare jumătate de oră. În aproximativ 2-2 ½ de ore se poate servi.
Compot
1 kg aronia, 400 g zahăr, 1 l apă
Punem la fiert apa cu zahărul. Când fierbe apa, adăugăm fructele spălat și fierbem timp de 5-10 minute. Punem în borcane împreună cu sucul obținut. Sigilați bine borcanele.

Plantele de top ale anului

Gard Viu Minune®

• Creștere rapidă
• Formează un gard viu des
• Plante de 2 ani la prețul plantelor de 1 an
• Cadou ACTIVATOR  

Lemn câinesc Rimini

• Gard viu semipersistent
• Se poate modela cu ușurință
• 15% reducere
• Cadou ACTIVATOR  

Gard viu comestibil (merișor de miere) 

• Fructe dulci, delicioase
• Frunziș ce își schimbă coloratura
• 15% reducere
• Ideal pentru gard viu  

Gard viu din alun 

• Ideal pentru gard viu
• Fructe pline de vitamine
• Plante de 2 ani la prețul plantelor de 1 an 

Address

Reprezentanţa în România,
S.C. HOMA S.R.L.
Cod fiscal: RO 6446941
Reg. Com.  j14/796/1994
Sediu: Sfântu Gheorghe, jud Covasna
Str Salcâmilor nr 52

Punct de lucru: Sfântu Gheorghe, jud Covasna
Str Grof Miko Imre nr 4 bl 1 sc E ap 5 

Contacts

Tel: 0728 96 80 60,
0728 96 80 63


e-mail: officegardviu@homa88.ro

Acest site foloseşte cookie-uri, ca să vă oferim cea mai bună experienţă de navigare în siguranţă. Da acord.